Wat wij doen

Post-Kogeko concenteert zich niet op één tak van van transport. Naast het koel/vries transport en het geconditioneerd vervoer hebben we ook een afdeling voor de zeecontainers. Al onze afdelingen hebben hun eigen werkwijze, maar bij allemaal heerst de Post-Kogeko werkcultuur.

Dit brengt met zich mee dat je je altijd kan blijven ontwikkelen, het liefste nemen we namelijk chauffeurs aan die in staat zijn om bij al onze vier afdelingen te werken.

Maar sommige collega’s hebben hun hart verloren aan één soort werk en zitten al jaren bij één afdeling. Binnen de grenzen die het chauffeurswerk heeft, proberen we altijd tegemoet te komen aan de wensen van onze chauffeurs.

Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende afdelingen. Een afdeling gevonden die je past? Of ben je op zoek naar meer informatie? Laat je gegevens achter, geef ons een belletje of kom op dinsdagmiddag aanwaaien in Maasdijk om de actuele vacatures te bespreken.

Loading...

Post-Kogeko verzorgt al meer dan 35 jaar zeecontainertransport van en naar de Rotterdamse haven in opdracht van diverse im- en exporteurs. Met onze snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn wij een belangrijke schakel in het bedrijfsproces van onze klanten. Ook vervoeren we import en export containers van en naar diverse bestemmingen in de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Wij spelen in op de toenemende vraag van intern transport op de Eerste en Tweede Maasvlakte. Wekelijks rijden wij honderden containers over tussen verschillende terminals.

Als chauffeur van Post-Kogeko Zeecontainers, ga je ’s morgens vroeg op pad om je eerste container in de Rotterdamse haven uit te halen. Deze container ga je lossen bij één van de vele importeurs in het Westland, Waddinxveen, Barendrecht of verder de Benelux in. Na het lossen ga je de container inleveren en begin je aan de volgende container.

We beleveren dagelijks winkels en horeca volgens strakke tijdschema’s vanuit verschillende distributiecentra en productielocaties van gerenommeerde retailers en producenten zoals onder andere Albert Heijn en Bakkersland.

Tijdigheid van de leveringen is voor de klanten van Post-Kogeko van het allergrootste belang. Wij realiseren dan ook de met onze klanten afgesproken tijdigheidspercentage  over alle leveringen welke wij doen.

Als chauffeur Winkeldistributie ga je vanaf de productielocatie of vanaf het distributiecentrum op pad om winkels te bevoorraden. Omdat bij de winkels de losploeg klaar staat is tijdigheid erg belangrijk. Nadat de winkel bevoorraad is, gaat de emballage terug naar de laadlocatie. De winkeldistributie gaat zeven dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat door. Hierdoor hebben we voor zowel vroege als late starters, fulltimers en parttimers,  wat wils.

Om dit te waarborgen zijn alle wagens uitgerust met geavanceerde boardcomputers en beschikking wij over een speciale Track & Trace afdeling, welke 24 uur per dag en 7 dagen per week alle ritten volgt en acteert op excessen.

Onze chauffeurs zijn de ambassadeurs van Post-Kogeko én van de opdrachtgever.  Zij voelen zich verantwoordelijk voor de lading en doen er alles aan om deze op tijd en in optimale conditie te bezorgen. Tevens hebben wij de beschikking over een moderne vloot welke voldoet aan alle eisen met betrekking tot uitstoot (euro-normering) en geluidsoverlast (PIEK-certificering).

Post-Kogeko vervoert geconditioneerde levensmiddelen van productielocatie of distributiecentrum naar andere distributiecentra en markten. Wij verzorgen via ons uitgebreide netwerk ook de (fijnmazige) distributie in de Benelux en het Verenigd Koningrijk.

De planning van de afdeling Trailer Transport bevindt zich in Maasdijk. Het werk van een Trailer Transport chauffeur is een combinatie van het uitrijden van distributie ritten binnen de Benelux en het collecteren van goederen bij producenten bestemd voor de distributie, met name voor het Verenigd Koninkrijk.

In Maasdijk aan de rand van het Transportcentrum staat sinds jaar en dag het hoofdkantoor van Post-Kogeko. Naast een kantoorgebouw vind je hier ook een loods en een groot terrein dat als standplaats dienst.

In Maasdijk vind je de afdelingen Operation Support, Finance, HR, ICT, Wagenparkbeheer, Planning ZC en TT en de Directie. Al deze afdelingen werken oplossingsgericht en hebben samen één doel: bijdragen aan de meest optimale inzet van de chauffeurs en het materieel.

Daarnaast is in Pijnacker de Planning voor de Winkeldistributie gevestigd.

Bij alle afdelingen op kantoor vind je een informele sfeer, waar je bij iedereen naar binnen kan lopen.  In je eentje ga je sneller, maar samen kom je verder.